Ugye te is emlékszel arra, milyen jó volt kiskorodban körbeülni az ebédlőasztalt a családdal és elővenni a Ki nevet a végén-t egy fergeteges játékra? A társasjátékok belépőt jelentenek egy másik világba, ahol előtérbe kerül a történetmesélés, a kacagás, a személyes élmények megélése, és, ami a legfontosabb: közelebb kerülünk a szeretteinkhez.

Sokszor halljuk, hogy a családok egyre kevesebb időt töltenek együtt, erre azonban tökéletes megoldás a társasjáték, hiszen játszani minden korosztály szeret. Nem véletlen, hogy a társasjátékok száma rohamosan nő. Áruházakban, online is megvásárolhatjuk őket, illetve akár jelentkezhetünk új játékok tesztelőinek is. Vannak olyan klubok, teaházak ahova betérve több száz játékot is kipróbálhatunk vagy tematikus családi társasjáték napra is elmehetünk. 

Az offline világ az új luxus

Sokunk már reggel a telefonhoz nyúl, hogy kinyomja az ébresztőt, de ha már ott vagyunk, akkor vetünk egy pillantást a Facebook-ra, Instagramra, Tik-Tok-ra, Tinderre, Pinterestre, Netflixre, Amazonra is, így néhány órára vagy egy teljesen napra lekapcsolódni az internetről, igazi felüdülés, ráadásul pozitív példát mutathatunk a gyerekeinknek is. Az örömteli, közösen megélt pillanatokat becsempészhetjük a hétköznapokba is. Hétvégén pedig áthívhatjuk a barátainkat, rokonokat, hogy még nagyobb körben éljük meg ezt a csodás világot.

Egy asztal 5 generáció

A családi ebédnél a dédi sütije teszi fel az i-re a pontot, azonban a generációk közötti átjárást még a legfinomabb házi piskóta sem tudja megteremteni. Sokkal könnyebben érezhetik át a fiatalok, hogy milyen volt nagyszüleinknek, amikor csak valutaboltokban lehetett hozzájutni a Nutellához, ha egy játékkártya kapcsán mesélnek az élményeikről. Társas közben a szülők is jobban megérthetik, hogy mitől olyan izgalmasak a képregények szereplői vagy a Trónok harca sorozat, ha egy erről szóló tematikus játékot választanak. A végén még az is lehet, hogy a következő filmpremierre együtt megy az egész család!

Népszerűtől az örök klasszikusig

Gazdálkodj okosan, Monopoly, Scherlock, Carcassone, Twister, Honfoglaló, Uno, Catan és a sort még a végtelenségig folytathatnánk. Nekünk csak ki kell választanunk a megfelelőt és megszervezni az összejövetelt. Ha pedig épp nem tudjátok, hogy mivel játsszatok, akkor érdemes ihletet merítenetek a Mit játsszunk? Youtube-csatorna videóiból.

Fiatalabbak a közösségi médián keresztül néhány perc alatt tudnak erre eseményt szervezni vagy használhatják a Google-t is. Az idősebbeknek csak egy telefon és abban biztosak lehetünk, hogy ők nem fogják lemondani. Egy-két finom falat, innivaló és indulhat a játék. Aki kimarad, lemarad!

Képek forrása: Pexels, Freepik
, , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Similar Posts
Latest Posts from vinoela.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük